InformNapalm, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Режимът на Путин

...
InformNapalm, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Режимът на Путин
Коментари Харесай

InformNapalm: Путин води мащабна пропаганда не само чрез държавни...

InformNapalm, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

" Режимът на Путин води огромна агитация освен посредством държавните си медии, само че и посредством „ потребни идиоти “ на запад, фокусирани върху демонизирането на Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО, нормално с извънредно десни или леви възгледи.

 

На мястото на неразрешените в Европа Russia Today и Sputnik се появиха нови по този начин наречени „ многоезични интернационалните медии “, които популяризират проруски разкази и дезинформация.

демонстрира уеб страници, които имат доста общо между тях: тема на публикациите, които подлагат на критика Запада и Украйна и са лоялни към Русия, взаимно цитиране и препращания сред тях. Това аналитично табло е резултат от OSINT изследване, извършено от интернационалната проверяваща общественост InformNapalm, в съдействие с публицисти от Insight News, за идентифициране на мрежа за световна съветска дезинформация в Европа.

Струва си експертите да следят активността на такива уеб сайтове, а читателите да слагат под подозрение сходно наличие, тъй като Русия сподели, че води война освен на бойното поле за заличаване на Украйна, само че и осведомителна война за краха на обединена Европа ".

 



 

Защо е значимо да знаем за връзките сред уеб страниците с проруска и антизападна устременост?

" За да се разбере, че те могат проведено и целеустремено да работят в осведомителното поле в интерес на Русия, която води пълномащабна война против Украйна и дезинформационна война против Европа, с цел да повлияят на публичното мнение, да уронват престижа на управляващи в страните, да сеят обезсърчение и безпорядък. Вероятна цел на Москва е да притегли в органите на властта радикални сили, с които има топли връзки. Този въпрос е изключително настоящ няколко месеца преди изборите за Европейски парламент ", показват от организацията

" Най-активни такива платформи има в Германия и Франция. Най-агресивните и радикални от тях възхваляват Русия и Путин, оправдават съветската военна експанзия против Украйна, приканват за преустановяване на поддръжката за Украйна и популяризират кремълските фейкове. Също по този начин подлагат на критика Запада и предизвикват протестните настроения в Европа, разпространявайки теории на конспирацията, и поддържат антизападни и евроскептични възгледи ", се споделя още в нея.

 

" Струва си експертите да следят активността на такива уеб сайтове, а читателите да слагат под подозрение сходно наличие, тъй като напъните, които подкрепят Русия в осведомителното поле по време на геополитическото опълчване, играят в интерес на режима на Путин и вредят на самите европейци. В последна сметка Русия сподели, че води война освен на бойното поле за заличаване на Украйна, само че и осведомителна война за краха на обединена Европа ", предизвестяват анализаторите.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР